ADVIES OP MAAT? STUUR EEN MAIL OF BEL 0174-352008

Adax elektrische convector verwarming

Adax, voor een perfect binnenklimaat

Wanneer je op zoek bent naar een elektrische verwarming van hoogwaardige kwaliteit, dan kom je niet onder Adax verwarmingen uit. Dit gerenommeerde merk domineert al meer dan 70 jaar de markt van de elektrische verwarmingspanelen. Al deze jaren en ook vandaag de dag, wordt er veel aandacht besteed aan nieuwe innovaties. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de Adax panelen met wifi en de huidige aandacht voor duurzaamheid. Naast het gebruik van hoogwaardige materialen en nieuwe innovaties, blinken Adax verwarmingspanelen ook uit in design. Zo vind je voor iedere ruimte in je huis wel een passend paneel van Adax.

Het merk Adax

Adax is van oorsprong een Noorse producent van elektrische panelen. Het bedrijf startte in 1948 met de productie van huishoudelijke apparatuur. Het eerste product was de keukenmixer en al snel volgde andere apparatuur, zoals de haardroger, schoenenverwarming en wafelijzers. Om haar groeiambities nog verder uit te breiden werd in 1958 de eerste portable kachel op de markt gebracht. Als één van de eerste fabrikanten ontwikkelde Adax in 1962 de eerste elektrische verwarming met thermostaat en die aan de wand gemonteerd kon worden. In de jaren die volgden is de ontwikkeling en productie van verwarmingspanelen uiterst succesvol verlopen. Dit wordt mede bewezen door de vele awards die Adax over de jaren heeft ontvangen. Niet alleen zijn er prijzen gewonnen wegens de hoge kwaliteit en innovaties, ook voor het design. De laatste innovatie die Adax toepast zijn panelen met wifi, zodat deze via smartphone en tablet te bedienen zijn.

Het voordeel van convector verwarmingen

De aangeboden elektrische Adax verwarmingspanelen werken volgens convector verwarming. Convector verwarming werkt anders dan stralingswarmte, zoals met radiatoren het geval is. Er wordt geen directe warmte aan voorwerpen en objecten in een ruimte afgegeven, maar aan de lucht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van warmtestroming. Het paneel stoot warmte uit dat naar boven opstijgt. De warmte zakt dan naar beneden en de lucht koelt langzaam af. Wanneer de lucht naar beneden is gezakt is deze nagenoeg afgekoeld en wordt weer opgezogen door het paneel om verwarmd te worden. Het voordeel van convector verwarming, is dat de gehele ruimte geleidelijk wordt opgewarmd. Objecten in de ruimte zullen in tegenstelling tot stralingswarmte niet enorm aan hitte blootgesteld worden. De warmte zakt langzaam van boven naar beneden. Hierdoor is er wel een temperatuurverschil waarneembaar tussen de bovenzijde van de ruimte, dat warm is en de onderzijde waar het koeler is. 

Soorten verwarmingspanelen van Adax

Naast behaaglijke warmte waarvan je geniet met Adax verwarmingen, geniet je ook van een zeer stijlvol verwarmingspaneel. De panelen van Adax zijn betreffende het design een blikvanger in de ruimte. Dit in tegenstelling tot de klassieke radiatoren die toch veelal een sta-in-de-weg zijn en die niets toevoegen aan het interieur. Dit doen de Adax panelen wel, dus je kunt ze gewoon op een zichtbare plek aan de muur monteren. Je hebt bij ons de keuze uit een viertal Adax panelen:

Adax Eco Basic

Adax Eco Basic kachel

Ben je op zoek naar een goede verwarming zonder al te veel toeters en bellen, dan zit je met de Adax Eco Basic helemaal goed. Het paneel heeft een minimalistisch design met een hoogte van 33 centimeter en is met 9 centimeter erg slank. Hierdoor zal het paneel nooit in de weg hangen en geeft het je juist de vrijheid om het paneel overal neer te hangen waar je maar wilt. Afhankelijk van de ruimte die je wilt verwarmen, heb je keuze uit maximale vermogens van 250 watt tot 2.000 watt. De lengte van de Adax Eco Basic varieert, afhankelijk van de gekozen wattage. Door de aanwezigheid van een mechanische thermostaat ben je in staat om de temperatuur in iedere ruimte zeer nauwgezet te reguleren. Met een IP24 waarde, is de Adax Eco Basic bij uitstek geschikt om veilig in de badkamer te hangen en hier van een behaaglijke warmte te genieten. De automatische oververhittingsbescherming zorgt ervoor dat het paneel nooit te heet wordt en is het veilig verwarmen gegarandeerd. Bij de Adax Eco Basic wordt een muurbeugel meegeleverd om het paneel gemakkelijk aan de wand te monteren.

Adax Neo Basic

Adax Neo basic

De Adax Neo Basic is een strak en slank elektrisch verwarmingspaneel met een hoogte van 20 of 37 centimeter. De breedte van het paneel wordt bepaald door de gekozen wattage, minimaal 400 watt tot maximaal 2.000 watt. Op het display aan de voorzijde van het paneel wordt duidelijk leesbaar de temperatuur weergeven en die gemakkelijk aan de zijkant van de kachel door middel van programmeertoetsen aangepast kan worden. De ingebouwde thermostaat heeft een dag- en nachttemperatuurregeling, wat het paneel zeer energiezuinig maakt. Om de Adax Neo Basic nog beter met je interieur te laten integreren, kun je kiezen uit diverse paneelkleuren. Je kiest uit de kleuren wit, zwart, rood of zilver. Met de meegeleverde muurbeugel is het paneel in een mum van tijd op iedere plek aan de muur te bevestigen.

Adax Neo Wifi

Wil je verwarming met de nieuwste innovaties? Kies dan voor de Adax Neo Wifi. Deze verwarming met een hoogte van 21 of 33 centimeter, kan gekocht worden in diverse wattages van 250 tot 2.000 watt. Het paneel kent enkele slimme innovaties. Zo bevat het paneel een zone indeling en open raam detectie. Het paneel herkent zelf of er een raam openstaan en zal dan automatisch uitschakelen. Het meest bijzondere is de aanwezigheid van een ingebouwde wifi thermostaat. Hiermee is via een app op je smartphone of tablet het verwarmingspaneel te bedienen. Het is zo heel gemakkelijk om een weekprogramma in te voeren en meerdere wifi panelen kun je gemakkelijk aan elkaar koppelen. Hiermee creëer je de meest optimale temperatuurbeheersing voor je huis. De Adax Neo Wifi is spatwaterdicht en daarom ook veilig in de badkamer te gebruiken. 

Adax Clea Wifi

Adax Clea wifi kachel

De Adax Clea Wifi is een uniek zeer stijlvol paneel in de kleuren wit of zwart. Het bijzondere aan het paneel van de Adax Clea Wifi, is dat het paneel voorzien is van gehard glas. Het paneel geeft veel hitte af, maar de glasplaat wordt niet heet. Ook de Adax Clea Wifi heeft een ingebouwde wifi thermostaat, waarmee de verwarming op je smartphone of tablet te bedienen en te programmeren is. Meerdere wifi panelen zijn gemakkelijk aan elkaar te koppelen voor een goede temperatuurbeheersing. Het paneel reageert automatisch op een open raam en door het aanwezige kinderslot is de verwarming ook veilig met kinderen in de buurt. Het paneel heeft een slank uiterlijk met een hoogte van 22 of 34 centimeter en een diepte van 8,8 centimeter. Deze stijlvolle en energiezuinige Adax verwarming past in iedere ruimte in je huis, ook in de badkamer. 

Wil je een elektrische kachel?

Wij helpen je maar al te graag bij het vinden van de juiste elektrische kachel. Bel ons op 0174 352008, stuur een e-mail of start een chat.

Team verwarmwinkel.nl

Voordelen elektrisch verwarmen

  • Milieuvriendelijk en duurzaam
  • Geen onderhoud
  • Lagere verbruikskosten
  • Veilig
  • Snelle opwarming
  • Betere temperatuurregulering
  • Lange levensduur