ADVIES OP MAAT? STUUR EEN MAIL OF BEL 0174-352008

Ecosun

Geniet van de voordelen van de Ecosun infraroodpanelen

Wanneer je op zoek bent naar infrarood panelen, dan wil je wel graag hoogwaardige kwaliteit panelen in huis halen. Hiermee garandeer je dat de panelen zuinig in gebruik zijn, een lange levensduur hebben en voorzien zijn van de nieuwste innovaties. Een gerenommeerd merk waarbij al deze zaken gewaarborgd zijn, is Fenix

Fenix, een betrouwbaar merk

Fenix is een Tsjechische producent en leverancier van diverse soorten infrarood verwarmingen. Fenix is hier al ruim 35 jaar ervaren in en weet zich telkens weer te ontwikkelen, zodat de verwarmingspanelen altijd voorzien zijn van de nieuwste technieken. De Fenix infraroodpanelen worden in Tsjechië geproduceerd in een hypermoderne fabriek, die nagenoeg geheel geautomatiseerd is. De fabriek mag als de meest geavanceerde fabrieken van Europa worden gezien. Dit heeft er tevens voor gezorgd dat Fenix tot één van de grootste producenten van de Europese Unie behoort op het gebied van infrarood verwarmingssystemen.

Een Tsjechische multinational

Als grootse Europese producent van infrarood verwarmingen, is Fenix uitgegroeid tot een echte multinational. Fenix exporteert haar producten wereldwijd naar zo’n 65 verschillende landen. Naast de moderne fabriek in Tsjechië, heeft Fenix ook fabrieken in Slowakije, Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje, Duitsland en Noorwegen. Voor haar producten is Fenix al enkele malen onderscheiden met verschillende awards. Tevens bevatten vele Fenix producten een kwaliteitscertificaat, waaronder de bekende ISO9001 certificatie. De meest bekende productlijn van Fenix is Ecosun.

De Ecosun infraroodpanelen

De Ecosun lijn is al ingevoerd bij de oprichting van Fenix. De Ecosun lijn bestaat uit moderne infraroodpanelen die geschikt zijn voor woningen, kantoren, winkels, serres en zelfs in de industrie. De Ecosun infraroodpanelen verwarmen de ruimte door gebruik te maken van lange golf infraroodstraling. Hierdoor wordt enkel vaste materie opgewarmd en ontstaat er geleidelijk een aangename warmte. Hierbij staan strakke en compacte panelen centraal en die bovendien met een meegeleverde ophangbeugel gemakkelijk zijn op te hangen. De Ecosun infraroodpanelen zijn onder andere verkrijgbaar als plafondpanelen, wandpanelen en badkamerpanelen.

De uitvoering van een Ecosun paneel

Waar je een Ecosun infraroodpaneel ook wilt plaatsen, voor vrijwel iedere categorie is er een Ecosun paneel in gladde uitvoering of met een speciale ThermoCrystal coating. Je kunt de keuze voor een bepaalde uitvoering baseren op het esthetische karakter van de panelen, maar er is meer waar je rekening mee moet houden. Of je nu kiest voor een glad oppervlak of een ThermoCrystal oppervlak, de uitvoering heeft ook invloed op de afgifte van warmte.

Infrarood verwarming met glas afwerking

Een Ecosun paneel met ThermoCrystal coating

ThermoCrystal is een door Fenix gepatenteerde coating. ThermoCrystal coating wordt bij de panelen uit de Ecosun lijn niet alleen aan de buitenkant aangebracht, maar ook aan de binnenzijde. Dit heeft een gunstige werking op de warmte. De warmte wordt niet alleen recht naar beneden uitgestraald, ook naar de zijkanten. Dit zorgt in tegenstelling tot gladde panelen, voor een groter bereik en hierdoor geniet je van een betere warmteopbrengst. Een bijkomend voordeel van een Ecosun infraroodpaneel met ThermoCrystal coating, is dat deze panelen spatwaterdicht zijn. Hierdoor zijn ze ook geschikt voor vochtige ruimtes.

Welk type Ecosun infraroodpaneel?

Welk type Ecosun infraroodpaneel je kiest, is vooral afhankelijk van de ruimte waar je deze wilt plaatsen en hoe je van warmte wilt genieten. Daarom zijn de Ecosun infrarood plafond panelen één van de meest verkochte Ecosun infraroodpanelen. Deze plafondpanelen kun je aan het plafond hangen, maar zijn ook goed in een systeemplafond te plaatsen. Het voordeel is dat je met plafondpanelen gerichte warmte van boven krijgt en die uitgestraald wordt naar de vloer. Zo geniet je optimaal van de aangename warmte die wordt afgegeven. Hang een plafondpaneel in de kinderkamer, dan zullen kinderen hier niet bij kunnen komen, maar wel genieten de warmte die naar de vloer wordt uitgestraald. Ook in andere ruimtes in huis of op een kantoor zijn plafondpanelen goed te gebruiken en ze nemen nauwelijks ruimte in.

De Ecosun wandpanelen kunnen ook in alle ruimtes van een woning worden toegepast. Wil je bijvoorbeeld gebruikmaken van een werkkamer, dan geniet je met een wandpaneel van directe en gerichte warmte om bijvoorbeeld je benen te verwarmen. Met een dikte van 4 centimeter, nemen de wandpanelen nauwelijks ruimte in aan de wand. Vanzelfsprekend zijn de Ecosun badkamerpanelen geschikt voor de badkamer. Deze infraroodpanelen hebben een extra hoge IP-waarde, waardoor ze goed bestand zijn tegen vocht. Voor alle type infraroodpanelen geldt, dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende afmetingen, afhankelijk van het gekozen wattage.

Wil je infrarood verwarming?

Wij helpen je maar al te graag bij het vinden van de juiste infrarood verwarming. Bel ons op 0174 352008, stuur een e-mail of start een chat.

Team verwarmwinkel.nl

Voordelen elektrisch verwarmen

  • Milieuvriendelijk en duurzaam
  • Geen onderhoud
  • Lagere verbruikskosten
  • Veilig
  • Snelle opwarming
  • Betere temperatuurregulering
  • Lange levensduur