ADVIES OP MAAT? STUUR EEN MAIL OF BEL 0174-352008

Caravan verwarming

Wat is de beste verwarming voor je caravan?

Ben jij de gelukkige eigenaar van een caravan of een camper? Met de caravan ben je vrij om te reizen in Europa, maar ook binnen Nederland kun je met de caravan op vele campings genieten. Waar je de caravan ook plaatst, vaak is er vooral in de avonduren en tijdens regenachtige dagen behoefte aan wat extra warmte in de caravan. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. 

beste caravan verwarming

Convector verwarming als meest bekende elektrische verwarming

Convector verwarming behoort tot de meest bekende vorm van elektrische verwarming. Hierbij draait het om de koude lucht die door het paneel wordt opgezogen en vervolgens wordt opgewarmd. De opgewarmde lucht wordt aan de bovenzijde van het paneel weer de ruimte ingelaten. Hierdoor warm je de caravan geleidelijk op. Het is belangrijk dat je een convector paneel laag aan de wand hangt of kiest voor een staand model.

Infrarood verwarming voor directe en behaaglijke warmte

Met een infrarood paneel in de caravan, geniet je van directe warmte. De warmte van infrarood verwarming wordt als erg prettig ervaren, als warme zonnestralen op je huid en bovendien werkt de de warmte ontspannend voor spieren en gewrichten. Er zijn veel mogelijkheden om een infraroodpaneel in de caravan te plaatsen, dit kan zelfs aan het plafond.

Kijk naar de mogelijkheden van bijverwarming

Convector verwarming en infraroodverwarming zijn volwaardige elektrische verwarmingssystemen. Dit kan erg handig zijn als je tijdens koude en natte zomers op een Nederlandse camping staat, maar is niet nodig als je in warme zuidelijke landen kampeert. Kijk dan eens naar de mogelijkheden van bijverwarming. Hiermee hoef je niet de hele caravan te verwarmen, maar geniet je toch plaatselijk van de nodige warmte. 

Koude voeten? Niet meer met de warme voeten mat

Koude voeten zijn erg onaangenaam en voorkomen dat je lekker comfortabel in je caravan vertoeft. Neem daarom altijd een warme voeten mat mee. De warme voeten mat werkt op infraroodfolie. Je hoeft alleen de stekker in de het stopcontact te steken en schoenen uit te doen en je geniet binnen enkele minuten van warme voeten. Je krijgt niet alleen warme voeten, het is ook bevorderlijk voor de bloedsomloop en ontspannend voor de spieren.

Een heerlijke warme mat voor koude handen

Heb je last van koude handen? Dan neem toch de warme mat mee? Deze mat bevat een infraroodelement en warmt lekker snel op. Je legt de mat gemakkelijk op tafel en iedereen kan zich hieraan verwarmen. Gebruik de mat als ondergrond voor het maken van een puzzel, het spelen van een spelletje of tijdens het knutselen. De mat verbruikt maar erg weinig stroom en is erg gemakkelijk op te bergen. 

Handige mobiele verwarming voor plaatselijke verwarming

Een mobiel infraroodpaneel is erg gemakkelijk om in de caravan te plaatsen. Het compacte formaat zorgt ervoor, dat je het paneel bijvoorbeeld onder het tafelblad kunt installeren. Hierdoor heb je altijd warme benen, zonder dat het veel elektriciteit kost. Bovendien is het mobiele paneel multifunctioneel te gebruiken. Op de laagste stand, maak je hier gemakkelijk een voetverwarming van hoef je geen last meer van koude voeten te hebben.

Houd het rondom de caravan warm met een mobiele terrasverwarmer

Op warme zomeravonden zit je natuurlijk naast de caravan op het terras of in de voortent. Als het dan wat killer begint te worden, haal dan de mobiele terrasverwarmer tevoorschijn. De terrasverwarmer geeft door middel van infrarood, aangename warmte af en dat met maar 500 watt. Met een hoogte van 67 centimeter, is deze terrasverwarmer compact en verwarm je op gemakkelijke wijze het terras en/of je voortent.

Wil je infrarood verwarming?

Wij helpen je maar al te graag bij het vinden van de juiste caravan verwarming. Bel ons op 0174 352008, stuur een e-mail of start een chat.

Team verwarmwinkel.nl

Voordelen elektrisch verwarmen

  • Milieuvriendelijk en duurzaam
  • Geen onderhoud
  • Lagere verbruikskosten
  • Veilig
  • Snelle opwarming
  • Betere temperatuurregulering
  • Lange levensduur