ADVIES OP MAAT? STUUR EEN MAIL OF BEL 0174-352008

Garage verwarming

Wat voor verwarming plaats je in je garage?

Voor menig huishouden met een garage, geldt dat de garage niet alleen gebruikt wordt om de auto in te parkeren. Vaak is de garage een plek waar gereedschappen worden opgeslagen of de ruimte wordt gebruikt als hobbyruimte of werkplek. Dit is erg handig, als je in je woning geen aparte kamer over hebt. Wel is goede garage verwarming dan erg belangrijk. Je moet er niet aan denken om op koude winterdagen in de garage te werken bij vriestemperaturen. Welke kachel is het meest geschikt als garage verwarming?

Soorten garage verwarming

In een garage heb je meestal wel één of meerdere stroomaansluitingen. Elektrische verwarming is dan bij uitstek geschikt om de garage van warmte te voorzien. Maar niet iedere elektrische kachel is hetzelfde. Zo kun je voor het geleidelijk opwarmen gebruik maken van convector verwarming. Bij convector verwarming wordt de koude lucht in de garage, van onderen door de kachel opgezogen en verwarmd. De warmte zal via de natuurlijke luchtstroom het paneel weer verlaten en opstijgen. De lucht zal na afkoeling weer naar benden dalen en wederom worden opgezogen. Door dit repeterende proces ontstaat er een gelijkmatige warmte in de garage.

Heel anders werkt elektrische infrarood verwarming. Hierbij profiteer je van directe verwarming door infraroodstraling. De infraroodstralen verwarmen alle objecten in je garage, waarna de verwarmde objecten de warmte weer uitstralen aan de omgeving. Infrarood verwarming is een comfortabele warmte en zeer geschikt als je plaatselijke verwarming nodig hebt. Uiteindelijk wordt op deze wijze je gehele garage van prettig aanvoelende warmte voorzien en houd je de garage ook tijdens de koude winterdagen vorstvrij.

Welke kachel het meest geschikt is voor jouw garage, is afhankelijk van enkele factoren. Zo moet een convector radiator altijd laag bij de grond hangen. Bij infrarood verwarming heb je meer vrijheid. Deze panelen zijn ook hoger te hangen en desnoods tegen het plafond of je kiest voor een vrijstaand model. Heb je ook wifi in je garage? Sommige convector panelen hebben een ingebouwde wifi thermostaat. Je zult hiermee de kachel op afstand via je mobiele telefoon kunnen bedienen. 

Verwarmingsadvies op maat

Wij helpen je maar al te graag bij het vinden van de juiste garage verwarming. Bel ons op 0174 352008, stuur een e-mail of start een chat.

Team verwarmwinkel.nl

Voordelen elektrisch verwarmen

  • Milieuvriendelijk en duurzaam
  • Geen onderhoud
  • Lagere verbruikskosten
  • Veilig
  • Snelle opwarming
  • Betere temperatuurregulering
  • Lange levensduur