ADVIES OP MAAT? STUUR EEN MAIL OF BEL 0174-352008

Tuinhuis verwarming

Tuinhuis verwarming. Wat zijn de mogelijkheden?

Tuinhuizen zijn er in allerlei vormen en maten. Kleine tuinhuisjes worden meestal gebruikt als opslagruimte voor tuingereedschap. Maar het is tegenwoordig een trend om grote tuinhuizen in de tuin te plaatsen en deze functioneel te gebruiken. Luxe tuinhuizen kunnen dan zo gebruikt worden als een thuiskantoor, een hobbyruimte of logeerruimte. Meestal wordt er dan ook elektriciteit en/of een wateraansluiting aangelegd. Het spreekt voor zich, dat als je een tuinhuis voor deze doeleinden gebruikt, je goede tuinhuis verwarming nodig hebt.

Soorten tuinhuis verwarming

Een klassieke radiator is in een tuinhuis geen optie. Aangezien een tuinhuis meestal verder in de tuin staat, is een verbinding met een centraal verwarmingssysteem niet mogelijk. Dit is ook helemaal niet nodig als je een elektrische kachel gebruikt. Om een werk- of hobbyruimte van directe warmte te voorzien, gebruik je een infrarood kachel. Je geniet direct van warmte, zonder dat je hoeft te wachten tot het gehele tuinhuis is opgewarmd. Bovendien is infrarood verwarming een gezonde warmte. De stralen die je op je huid voelt zullen spier- en gewrichtsklachten verminderen. Daarnaast wordt de lucht in het tuinhuis niet opgewarmd, dus je hebt geen last van zwevende stofdeeltjes en bacteriën. Infrarood verwarming als tuinhuis verwarming gebruiken, is daarom zeer geschikt voor mensen die last hebben allergieën.

Is een gelijkmatige opwarming van je tuinhuis belangrijk? Kies dan voor een moderne convector kachel. Deze kachel warmt de lucht op. Dit doet de kachel door de koude lucht in het tuinhuis op te zuigen en weer verwarmt uit te stoten. De warme lucht stijgt naar boven, koelt af en daalt weer naar beneden en het proces begint opnieuw. Kies je voor convector panelen met wifi thermostaat, dan kun je voordat je naar het tuinhuis gaat, de tuinhuis verwarming thuis via je mobiel al aanzetten. Uiteraard moet je hiervoor wel een wifi verbinding in je tuinhuis hebben.

Verwarmingsadvies op maat

Wij helpen je maar al te graag bij het vinden van de juiste tuinhuis verwarming. Bel ons op 0174 352008, stuur een e-mail of start een chat.

Team verwarmwinkel.nl

Voordelen elektrisch verwarmen

  • Milieuvriendelijk en duurzaam
  • Geen onderhoud
  • Lagere verbruikskosten
  • Veilig
  • Snelle opwarming
  • Betere temperatuurregulering
  • Lange levensduur