ADVIES OP MAAT? STUUR EEN MAIL OF BEL 0174-352008

Woonkamer verwarming

Wat is de beste verwarming voor je woonkamer?

Een van de belangrijkste ruimtes in huis die je moet verwarmen, is de woonkamer. De woonkamer, met dikwijls ook de eetkamer, is de ruimte waar je gezellig samen zit met je gezin of visite en hier hoort ook behaaglijke warmte bij. Wil je flexibel zijn met je woonkamer verwarming en ook energiezuinig? Dan kom je niet onder elektrische verwarming uit. 

Tegenwoordig staat energiebesparing en het uitbannen van fossiele brandstoffen centraal. Elektrische verwarming is bij uitstek een geschikt alternatief voor het verwarmen van je woonkamer. Helemaal als je zelf zonnepanelen op het dak van je woning hebt liggen, dan weet je zeker dat je de woonkamer zonder het gebruik van fossiele brandstoffen comfortabel warm houdt. 

Soorten woonkamer verwarming

Welke soorten elektrische verwarming komen in aanmerking om je woonkamer te verwarmen? Convector verwarming en infrarood verwarming zijn de beste keuze. Beide soorten zijn verkrijgbaar in mooie en handige panelen, die je in je woonkamer aan de muur of het plafond hangt. Convector panelen werken volgens het principe van luchtverwarming. Koude lucht wordt van onderen opgezogen en warme lucht wordt geluidloos door het paneel uitgestoten. In een mum van tijd is je woonkamer heerlijke warm.

Infrarood panelen daarentegen, verwarmen niet de lucht, maar objecten, mensen en dieren in de woonkamer. De objecten zullen deze warmte weer uitstralen. Het voordeel van infrarood verwarming, is dat de warmte zeer prettig aanvoelt en zelfs een weldaad is voor je spieren en gewrichten. Voor convector verwarming zijn modellen verkrijgbaar met wifi thermostaat, zodat je de verwarming op afstand via je smartphone kunt bedienen. Wil je dit ook met een infrarood paneel? Verbind het paneel dan met een aparte wifi thermostaat/schakelaar. 

Verwarmingsadvies op maat

Wij helpen je maar al te graag bij het vinden van de juiste woonkamer verwarming. Bel ons op 0174 352008, stuur een e-mail of start een chat.

Team verwarmwinkel.nl

Voordelen elektrisch verwarmen

  • Milieuvriendelijk en duurzaam
  • Geen onderhoud
  • Lagere verbruikskosten
  • Veilig
  • Snelle opwarming
  • Betere temperatuurregulering
  • Lange levensduur