ADVIES OP MAAT? STUUR EEN MAIL OF BEL 0174-352008

Glasverwarming

ThermoUp, échte glasverwarming en uniek in zijn soort.

Een verwarmingspaneel bestaande uit glas. Een decennia geleden was dit misschien nog toekomstmuziek, maar vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld. Alleen nog niet iedereen heeft glasverwarming ontdekt. Maar hier komt verandering in. Glasverwarming wordt steeds meer een trend. In de eerste plaats door de aangename warmte die de panelen uitstralen en zeker niet in de laatste plaats vanwege het zeer strakke en moderne uiterlijk. Door de glasplaat is glasverwarming zeker ook een designobject in de ruimte waar je deze plaatst. Dit is helemaal het geval met de unieke glasverwarming van ThermoUp, waarbij het glas als verwarming fungeert.

infrarood verwarming glasverwarming

Wat voor type verwarming is glasverwarming?

Glasverwarming is infraroodverwarming. Dit houdt in dat je geniet van aangename warmte op je huid, die bovendien een weldaad is voor de spieren en gewrichten. Conventionele verwarming maakt gebruik van luchtverplaatsing. Dit is niet het geval bij glasverwarming, het zijn de infraroodstralen die objecten in de ruimte opwarmen. Hierdoor is infrarood glasverwarming ook zeer geschikt voor mensen met allergische klachten of een stofallergie. Deze vorm van verwarming is energiebesparend, doordat er efficiënt wordt verwarmd. Ook een droge lucht, zoals met conventionele verwarming het geval is, krijg je niet met infrarood glasverwarming.

Het bedrijf ThermoUp

ThermoUp is een Russische fabrikant en leverancier van glasverwarming. De verschillende ThermoUp modellen die het bedrijf sinds 2018 produceert, zijn wereldwijd enorm populair. In Europa heeft Thermo Up verkoopkantoren geopend en de ambities zijn groot. Het doel van Thermo Up is ‘s werelds grootste leverancier te worden als het gaat om infrarood glasverwarming. Thermo Up is ontwikkeld in samenwerking met grote en innovatieve ondernemingen, die zich bezig houden met de ontwikkeling van op glas gebaseerde producten. Hieruit zijn verschillende modellen van de ThermoUp infrarood glasverwarming voortgekomen, met unieke eigenschappen. Ieder Thermo Up model in minimalistisch uitgevoerd, waarbij de glasplaat het enige zichtbare deel is.

Het principe van ThermoUp glasverwarming

Het grote voordeel van infraroodverwarming, is dat er geen grote en brede panelen nodig zijn. Juist daarom kunnen innovatieve en hypermoderne verwarmingspanelen ontwikkeld worden, zoals ThermoUp glasverwarming. Het principe van ThermoUp glasverwarming, is dat deze bestaat uit twee geharde glasplaten met een triplex-structuur, één aan de voorzijde en één aan de achterzijde. Hier tussenin is een ultradunne en transparante metaalcoating aangebracht, die de infraroodstraling genereert. Afhankelijk van het model Thermo Up glaspaneel, geeft het glas aan beide zijdes zijn warmte af, maar kan het ook de infraroodstraling enkel aan de voorzijde uitstralen.

Wat is er zo uniek aan ThermoUp glasverwarming?

Er zijn verschillende vormen van glasverwarming op de markt. Glas verwarming van Thermo Up is uniek in zijn soort. Je ziet namelijk aan de buitenkant niet dat je van doen hebt met een verwarming. Het enige wat je ziet is een transparante glasplaat. De glasplaat zelf fungeert namelijk als verwarming, door middel van de transparante metaalcoating die tussen de glasplaten is verwerkt. De transparante metaalcoating is het verwarmingselement, die de warmte afgeeft aan het glas. Dit belangrijkste element is onzichtbaar, zodat je enkel glas ziet.

Dit in tegenstelling tot andere merken die glasverwarming uitbrengen. Hier zit achter het glas nog een verwarmingselement die meestal niet onzichtbaar weggewerkt kan worden. Hierdoor zul je of moeten kiezen voor gekleurd glas om het verwarmingselement te verbergen. Kies je voor ThermoUp glas verwarming, dan kies je daadwerkelijk voor een glasplaat die warmte afgeeft.

Verschillende modellen ThermoUp glaspanelen

Voor iedere ruimte en voor iedere toepassing is wel een Thermo Up glaspaneel te koop. Maak daarom een keuze uit een infraood glaspaneel die het beste bij het interieur of in een bepaalde ruimte past. 

ThermoUp TOP

Het model ThermoUp TOP is een glaspaneel die zeer geschikt is voor het plaatselijk goed opwarmen van de ruimte. Dit model bestaat uit dubbel thermopane. De voorste zijde is voorzien van een ultradunne en transparante metaalcoating. In tegenstelling tot de andere modellen van Thermo Up, is de achterste glasplaat voorzien van een transparante reflectie folie. Hierdoor wordt de straling naar voren uitgestraald. Het resultaat is een infrarood verwarming, waarmee een zeer hoge temperatuur te bereiken zijn. Het voorste glaspaneel kan een temperatuur bereiken van 250° Celsius. Dit paneel hang je dan ook hoog op onder het plafond. De ThermoUp TOP is hierdoor ook zeer geschikt om koelere ruimtes te verwarmen, zoals een serre of tuinhuis.

ThermoUp WALL

Zoals de naam al aangeeft, is de ThermoUp WALL een glas infrarood paneel voor aan de wand. Dit kan laag, maar ook wat hoger aan de wand. Je hebt hierbij de keuze uit een zilveren of zwarte uitvoering. Het is een zeer geschikte verwarming voor plaatselijke bijverwarming. De basis van de ThermoUp WALL bestaat uit twee platen gehard glas met hiertussen een transparante en ultradunne metaalcoating. De warmte wordt uitgestraald naar beide glasplaten, die een temperatuur van ongeveer 80° Celsius bereiken. Een ThermoUP WALL glaspaneel is een zeer fraai paneel en komt goed tot zijn recht in woonhuizen en appartementen, maar ook in kantoren en restaurants.

ThermoUp FLOOR

De werkwijze van de ThermoUp FLOOR is hetzelfde als de ThermoUp WALL, alleen profiteer je nog meer van de dubbele verwarmde glasplaten. De ThermoUp FLOOR is namelijk een vrijstaand glaspaneel op een vloerstandaard. Met de ThermoUp FLOOR ben je zeer flexibel, want het model is verplaatsbaar. In iedere ruimte waar je op dat moment behoefte aan warmte hebt, kun je het glaspaneel plaatsen. Staat hij even in de weg? Dan zet je hem even weg op een plek waar je er geen last van hebt. Overigens is de Thermo Up een zeer elegant model om te zien, dus je zet hem maar al te graag bij je neer.

ThermoUp DRY

Speciaal voor badkamers is er de ThermoUP DRY ontworpen. In een moderne badkamer hoort ook moderne badkamerverwarming en daar is de ThermoUp DRY het voorbeeld van. Er zijn twee DRY modellen, de Side en Double. Side bestaat uit één warmtezone en de Double uit twee warmtezones. Bij beide modellen heb je keuze uit een doorzichtig glaspaneel met wit frame of uit een spiegel. Standaard zit hier een handdoekrail op gemonteerd, zodat je niet alleen de badkamer, maar ook je handdoek behaaglijk warm krijgt. 

Voordelen van ThermoUp glasverwarming

Met Thermo Up glas verwarming profiteer je ten eerste al van de vele voordelen van infrarood verwarming. Dit houdt een aangename en gezonde verwarming in die jou direct verwarmd en waarbij je niet afhankelijk bent van opwarming van de lucht. De panelen zijn stil en stankvrij in gebruik en zeer energiezuinig. Je kunt met een ThermoUp glaspaneel een energiebesparing van 50 tot 60% bereiken. Ondanks dat de panelen uitgevoerd zijn in glas, zijn ze uitermate sterk en schokbestendig. Ook is het glas bestand tegen grote temperatuurwisselingen en hoef je je over de veiligheid geen zorgen te maken. Een ander voordeel is natuurlijk het moderne en opvallende design. Hierdoor zal een Thermo Up glaspaneel thuis, maar ook in zakelijke omgevingen, horecagelegenheden en artistieke omgevingen een prachtig object zijn. 

Wil je elektrisch verwarmen?

Wij helpen je maar al te graag bij het vinden van de juiste elektrische verwarming. Bel ons op 0174 352008, stuur een e-mail of start een chat.

Team verwarmwinkel.nl

Voordelen elektrische verwarming

Milieuvriendelijk en duurzaam
Geen onderhoud
Lagere verbruikskosten
Veilig
Snelle opwarming
Betere temperatuurregulering
Lange levensduur