ADVIES OP MAAT? STUUR EEN MAIL OF BEL 0174-352008

Hoeveel watt heb ik nodig?

Hoeveel watt heb ik nodig om mijn ruimte te verwarmen?

Wil je weten welk wattage je precies nodig hebt? Dit is van belang om de juiste verwarming te bestellen. Zo weet je zeker dat je voor een toereikend vermogen kiest en er niet te veel overcapaciteit is.

Wattage elektrische convector verwarming berekenen

Hieronder kun je het benodigde wattage voor elektrische verwarming berekenen. Wanneer de betreffende ruimtes circa 2,5 meter hoog zijn kun je de onderstaande formule toepassen. Wijkt jouw woninghoogte af? Neem dan contact op voor de juiste calculatie.

Naast de inhoud van jouw woning is ook de manier waarop er geïsoleerd is en de gewenste temperatuur van belang. Als je dit hebt ingevuld rolt daar het ‘Benodigd vermogen’ uit. Op basis daarvan kun je verschillende soorten elektrische kachels gebruiken.

Wattage infraroodstraling verwarming berekenen

Om te berekenen welk vermogen je voor infrarood verwarming nodig hebt is hieronder een soortgelijke formule opgesteld. Bij infrarood verwarming is de hoogte van jouw woning minder van belang en hoef je geen nieuwe berekening toe te passen voor een afwijkende woninghoogte. Daarnaast vul je in hoe jouw woning geïsoleerd is en welke temperatuur bij je past. Ook bij deze formule zal het ‘Benodigd vermogen’ uit de berekening rollen en kun je op basis daarvan infrarood panelen kiezen.

Adax Neo verwarming dealer