ADVIES OP MAAT? STUUR EEN MAIL OF BEL 0174-352008

Hoeveel watt heb ik nodig?

Hoeveel watt heb ik nodig om mijn ruimte te verwarmen?

Wil je weten welk wattage je precies nodig hebt? Dit is van belang om de juiste verwarming te bestellen. Zo weet je zeker dat je voor een toereikend vermogen kiest en er niet te weinig capaciteit hebt.

Wattage elektrische convector verwarming berekenen

Hieronder kun je het benodigde wattage voor elektrische verwarming berekenen. Voor convector verwarming wordt het wattage doormiddel van de inhoud berekend. Naast de inhoud van jouw ruimte is ook de manier waarop er geïsoleerd is en de soort ruimte van belang. Als je dit hebt ingevuld rolt daar het ‘Benodigd vermogen’ uit. Op basis daarvan kun je verschillende soorten elektrische kachels inzetten.

Wattage infraroodstraling verwarming berekenen

Om te berekenen welk vermogen je voor infrarood verwarming nodig hebt is hieronder een soortgelijke formule opgesteld. Bij infrarood verwarming is de hoogte van jouw woning minder van belang. Daarnaast vul je in hoe jouw woning geïsoleerd is en om wat voor een ruimte het gaat. Ook bij deze formule zal het ‘Benodigd vermogen’ uit de berekening rollen en kun je op basis daarvan infrarood panelen kiezen.

Serre, tuinhuis en afgesloten buitenruimtes

Voor een serre, tuinhuis of een andere afgesloten buitenruimte worden voornamelijk hoge temperatuur infrarood panelen ingezet. Deze ruimtes worden doorgaans niet constant verwarmd en moeten dus snel op temperatuur gebracht kunnen worden. De infrarood heaters bereiken een temperatuur tot wel 350°C en brengen de ruimte het snelst op temperatuur.

Lage en hoge temperatuur panelen

De lage temperatuur infrarood panelen worden toegepast als woning verwarming, kantoor verwarming of winkel verwarming. Plaats je ze aan het plafond dan kunnen de Fenix plafond infrarood panelen rond de 2,5 meter en de SunPower plafond infrarood panelen tot maximaal 3 meter geplaatst worden. Heb je een hogere ruimte of buitenruimte dan plaats je een infrarood heater of serre verwarming. De infrarood heater kan tot 4 meter hoog geplaatst worden.

Adax Neo verwarming dealer