ADVIES OP MAAT? STUUR EEN MAIL OF BEL 0174-352008

Infrarood verwarming badkamer

De voordelen van badkamer infrarood verwarming

Hoewel de badkamer meestal niet dagelijks vele uren wordt gebruikt, is het wel een belangrijke ruimte in huis. De één neemt het liefst een snelle douche in de ochtend en de ander neemt het er goed van en kruipt in bad met een boek om lang te genieten. Hoe en hoelang je de badkamer ook gebruikt, voor iedereen geldt, dat de ruimte aangenaam warm moet zijn tijdens het gebruik. Juist de badkamer is een ruimte die warm moet zijn, maar is dit niet altijd. Soms is er helemaal geen radiator aanwezig of de badkamer is niet geïsoleerd. Snel en aangenaam warm krijgen in de badkamer, kan met infrarood verwarming. 

Waarom kiezen voor infrarood verwarming in de badkamer?

De badkamer is bij uitstek een ruimte die zeer geschikt is om te verwarmen door middel van infrarood verwarming. Infrarood is een moderne manier van elektrisch verwarmen en biedt diverse voordelen ten opzichte van de badkamer verwarmen met radiatoren. 

Aangename warmte

Badkamer infrarood verwarming is directe verwarming door middel van infraroodstraling. Infrarood wordt als een aangename warmte ervaren. De warmte is vergelijkbaar met de zonnestralen op je huid. Je kunt je dus voorstellen dat dit zeker voor de badkamer aangenaam is. Heb je last van spier- en/of gewrichtsklachten? Dan zorgt de infraroodstraling ervoor dat je spieren en gewrichten ontspannen. Met badkamer infrarood verwarming, wordt de badkamer voor jou een gezonde ontspannen omgeving. 

Weinig energieverbruik

Omdat infrarood verwarming elektrische verwarming is, profiteer je van een laag energieverbruik. Niet alleen omdat de huidige generatie infraroodpanelen zeer energiezuinig zijn, ook omdat je direct geniet van verwarming. Het badkamer infrarood paneel heeft een korte opwarmtijd. Dit is een enorm verschil met centrale verwarming. Omdat je de badkamer niet altijd gebruikt, hoeft een cv-radiator niet altijd aan te staan. Maar wil je gebruikmaken van de badkamer, dan moet je eerst wachten tot de radiator is opgewarmd. Dit kost onnodige energie, waar je met een badkamer infrarood paneel vrijwel geen last van hebt. 

Gemakkelijke installatie

Badkamer infrarood panelen zijn moderne panelen die doorgaans gemakkelijk te installeren zijn en een relatief eenvoudig ophangsysteem hebben. Meestal heb je de keuze uit plafondpanelen of wandpanelen. In tegenstelling tot conventionele verwarmingssoorten, hoef je geen water/gasleidingen aan te leggen. Houd er wel rekening mee dat er een stroompunt in de badkamer is waar het paneel mee verbonden kan worden. Dit kan een stopcontact zijn, maar het is ook mogelijk om het paneel op een lichtschakelaar of een thermostaat aan te sluiten. 

Eenvoudige bediening

Na de installatie volgt een al net zo eenvoudige bediening van een badkamer infrarood paneel. In principe werkt een badkamer infrarood paneel zodra deze is verbonden met het stroom. Wel kun je optioneel een thermostaat aansluiten op een infraroodpaneel. Je bent dan in staat om gemakkelijk de temperatuur de regelen. Kies je voor een wifi-schakelaar of een wifi-thermostaat, dan bedien je het badkamer infrarood paneel gemakkelijk via een app op je smartphone of tablet. Hiervoor hoef je niet eens in de badkamer aanwezig te zijn.

Moderne en strakke uitstraling

Infraroodpanelen van de huidige generatie zijn stijlvol en strak uitgevoerd. Heb je een nieuwe en moderne badkamer? Dan past hier uitstekend een bijpassend infraroodpaneel in. Een voordeel van een strak uitgevoerd paneel, is dat er weinig roosters en randen aanwezig zijn. Hierdoor is het schoonmaken van een badkamer infrarood paneel erg gemakkelijk. Een onderhoudsvriendelijk infraroodpaneel is daarmee nog een voordeel waarvan je profiteert. 

Let op de IP-waarde voor infrarood verwarming in de badkamer

In iedere ruimte in je woning kun je infrarood verwarming installeren. Alleen in de badkamer heb je een extra punt van aandacht en dat is de IP-waarde. In de badkamer heb je voortdurend te maken met vocht of waterdamp. Dit gaat uiteraard niet samen met elektriciteit. Het is daarom van belang dat een badkamer infrarood paneel voldoende bescherming heeft tegen vocht. Dit wordt weergegeven door middel van de IP-waarde. Deze waarde bestaat uit twee cijfers. Het eerste cijfers is de mate van bescherming tegen vuil/stof en het tweede cijfer tegen vocht. Hoe hoger de IP-waarde is, des te beter is je paneel beschermd tegen vocht. Nu hang je een badkamer infrarood paneel doorgaans niet in de natte zones neer. Heb je een infrarood paneel met een IP44-waarde, dan is dit meestal voldoende. Dit houdt in, dat het paneel spatwaterdicht is. 

Kies je voor infrarood verwarming aan het plafond of aan de wand?

Er zijn fraaie infraroodpanelen voor de badkamer beschikbaar die of aan de wand of aan het plafond gehangen kunnen worden. Uiteraard geldt hier de persoonlijke voorkeur en de mogelijkheden die voorhanden zijn in de badkamer. Toch hebben badkamer infrarood panelen aan het plafond wat meer voordelen. Ten eerste vanwege een beter stralingsbereik. De badkamervloer is meestal het koudste gedeelte van de badkamer. Een infraroodpaneel aan het plafond straalt de warmte direct op de vloer, waarna deze opwarmt en de warmte geleidelijk afgeeft aan de rest van de badkamer. Omdat een badkamer een kleine ruimte kan zijn, is er niet altijd de mogelijkheid om op de juiste plek een wandpaneel te hangen. Een plafondpaneel is dan een goed alternatief. 

Een alternatief met badkamer spiegelverwarming

Een alternatief voor een badkamer infrarood paneel, is spiegelverwarming. Spiegelverwarming is ook infraroodverwarming, maar gebruik je multifunctioneel als zowel een spiegel én badkamerverwarming. De spiegel/verwarming is tevens uitgevoerd met LED verlichting en hierdoor bij uitstek geschikt voor in de badkamer. Met spiegelverwarming zie je niet eens dat het ook een badkamer infrarood paneel is. 

Met een Sunpower infraroodpaneel haal je kwaliteit in de badkamer

Als je specifiek op zoek bent naar badkamer verwarming, dan maak je met een Sunpower badkamer infrarood paneel een goede keuze. Een Sunpower infraroodpaneel is bij uitstek geschikt voor de badkamer, vanwege de speciale poedercoating die hierop is aangebracht. Dit maakt het paneel spatwaterdicht met een IP44 waarde. 

Voordelen van Sunpower infrarood verwarming

Naast de spatwaterdichte coating, profiteer je nog van diverse andere voordelen met een Sunpower infraroodpaneel. 

  • De maximale temperatuur bij infraroodpanelen is normaal 95 graden. Bij een Sunpower paneel is dit 110 graden. Je geniet dus van een hogere warmteopbrengst en dat is helemaal voor de badkamer zeer aangenaam. Ondanks de hogere warmteopbrengst, ben je niet meer energie kwijt.
  • Een Sunpower paneel plaats je naar wens aan de wand of aan het plafond. Er zijn van het paneel diverse wattages verkrijgbaar. Je kiest daarom altijd een infrarood paneel die past bij de grootte van de badkamer.
  • Door het aanwezige snoer met stekker, is het infraroodpaneel gemakkelijk te installeren. Daarnaast kun je het paneel ook aansluiten op de lichtschakelaar.
  • Bediening is eenvoudig en je kunt bediening nog gemakkelijker maken door het paneel te koppelen aan een draadloze thermostaat, wifi-stekker of wifi-thermostaat. Zo creëer je de mogelijkheid om een Sunpower op afstand te bedienen.
  • Met een Sunpower infrarood paneel heb je altijd een fraai design in de badkamer. De panelen zijn strak, modern en stijlvol uitgevoerd in een RAL 9016 kleur.
  • Badkamer verwarming van Sunpower heeft een TÜV en CE keuring. Hiermee wordt de hoge kwaliteit gegarandeerd, evenals de garantie van 10 jaar.

Wil je elektrisch verwarmen?

Wij helpen je maar al te graag bij het vinden van het juiste badkamer infrarood paneel. Bel ons op 0174 352008, stuur een e-mail of start een chat.

Team verwarmwinkel.nl
9.2

Zeer tevreden

Ik ben zeer tevreden over Verwarmwinkel.
- Sliedrecht - 28 november 2022

snel en goede service

Het werd snel verzonden. En er werd totaal niet moeilijk gedaan toen er een klein defect bleek te zijn. Kosteloos retour en geen gedoe.
- H - 28 november 2022

Netjes op afgesproken tijd geleverd, apparaat werkt prima

Infrarood verwarming werkt goed, ik ben zeer tevreden.
- Den Dungen - 28 november 2022

Perfect geleverd product.

Convectieverwarming is snel geleverd in zeer goede verpakking. Doet precies waarvoor ik deze heb aangeschaft. Temperatuur is goed instelbaar zodat het toilet goed op temperatuur blijft.
- Well L - 27 november 2022

Hartverwarmend in koude dagen

Duidelijke artikel omschrijving. Snelle levering Europees product
- Amersfoort - 26 november 2022
1356 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10