ADVIES OP MAAT? STUUR EEN MAIL OF BEL 0174-352008

Plafond infrarood paneel

Waarom kiezen voor plafond infrarood panelen?

Met infrarood verwarming, verwarm je de omgeving op een directe en snelle wijze. Met infrarood verwarm je namelijk niet de lucht, maar alle muren, objecten en mensen die in een bepaalde ruimte aanwezig zijn. Alle elementen die door infrarood worden opgewarmd, houden de warmte vast en verspreiden dit door de ruimte. Hierdoor warmt de ruimte geleidelijk op. Infraroodstraling is aangename warmte. Vergelijk het met de warme zonnestralen op jouw huid. Doordat de straling in de huid doordringt, is infrarood ook gezond voor de spieren en gewrichten.

Met moderne plafond infrarood panelen, krijg je niet alleen een geleidelijk opgewarmde ruimte, een infrarood paneel aan het plafond is een stijlvol weggewerkt warmtepaneel.

gezondheid infrarood verwarming

Het gemak van plafond infrarood panelen

Bij jouw keuze voor infrarood panelen, heb je de keuze voor een wandpaneel of een plafondpaneel. De meest gekozen optie is een paneel voor aan het plafond en daar zijn zeker goede redenen voor. Omdat infrarood verwarming stralingswarmte geeft, is een goed stralingsbereik nodig. Een plafondpaneel straalt naar de grond, meestal het koudste object van de ruimte. De vloer wordt opgewarmd en zal de straling geleidelijk afgeven aan de rest van de ruimte. Warmte vanaf het plafond voelt het meest prettigst aan en je veroorzaakt geen schaduw, zoals met wandpanelen wel het geval is.

Je kunt ook kiezen voor een plafondpaneel uit praktische overwegingen. Je hebt bijvoorbeeld een ruimte waarbij je geen mogelijkheid hebt om een paneel aan de wand te hangen. Plafond infrarood panelen zijn dan een goed alternatief. Soms kun je behoefte hebben aan plaatselijke bijverwarming, omdat je bijvoorbeeld wilt lezen, studeren of werken. Een infrarood plafond paneel is zeer geschikt om plaatselijk een zit- of werkplek te verwarmen.

Kies plafond infrarood panelen van hoge kwaliteit

Het is belangrijk om te kiezen voor plafond infrarood panelen van hoge kwaliteit. Hiermee wordt een lange levensduur, energiezuinig verwarmen en een gemakkelijke bediening gegarandeerd. Twee merken die bij Verwarmwinkel verkrijgbaar zijn, zijn Fenix en Sunpower. Fenix is de producent van aparte wand- als plafond panelen, terwijl de panelen van Sunpower kunnen fungeren als zowel wand- als plafondpaneel. Door de eigenschappen van beide plafond panelen te vergelijken, maak je een goede keuze.

Fenix plafond infrarood paneel

Met de Fenix lage temperatuur infrarood paneel, heeft Fenix een prima paneel ontwikkeld, speciaal voor aan het plafond. Plaatsing aan het plafond kan op twee verschillende manieren. Er wordt een ophangbeugel met het paneel meegeleverd, maar het paneel past ook direct in een systeemplafond. Dit maakt het installeren nog gemakkelijker. Een Fenix plafond infrarood paneel van 300 watt is geschikt voor een 60 x 60 systeemplafond en 600 en 700 watt panelen voor een 120 x 60 systeemplafond. Heb je een paneel met meer wattage nodig? Kies dan voor Sunpower.

Uitvoering van een Fenix plafond infrarood paneel

De achterzijde van het plafond infrarood paneel is geïsoleerd, zodat je optimaal geniet van de warmte aan de voorzijde en er geen warmteverlies optreedt. Alle wattage plafondpanelen zijn verkrijgbaar met een thermocrystal coating. Het belangrijkste kenmerk van een plafond paneel met thermocrystal coating, is het zanderige oppervlak en met daardoor een hoger stralingsvermogen. Een Fenix 300 watt en 600 watt is ook verkrijgbaar in een gladde uitvoering. Het paneel is verkrijgbaar in de kleur RAL 9010 (Wit).

Bediening van een Fenix plafond infrarood paneel

De bediening van het Fenix plafond paneel is vrij simpel. Het paneel is voorzien van een snoer, maar zonder een stekker. Maak je hier zelf een stekker aan, dan is deze plug & play te gebruiken. Wel kun je zonder stekker, het paneel aansluiten op een separate thermostaat, draadloze thermostaat of een lichtschakelaar. Met een directe aansluiting op een wifi stekker of inbouw wifi schakelaar, bedien je het paneel op afstand met jouw smartphone of tablet. 

Sunpower plafond infrarood paneel

Sunpower heeft één soort infrarood paneel, die gebruikt kan worden voor zowel aan de wand als aan het plafond. Wil je betrouwbaarheid, goede kwaliteit en exclusiviteit? Dan maak je met Sunpower een uitstekende keuze. Het is een mooi strak paneel in RAL 9016 kleur (wit). Het formaat is afhankelijk van het gekozen wattage. Een Sunpower plafond infrarood paneel is verkrijgbaar in een wattage van 350 watt tot 950 watt. Ieder wattage heeft zijn eigen formaat met een vierkante of rechthoekige vorm. Een Sunpower paneel van 350 watt, kan ook in een systeemplafond worden toegepast. Met 50 watt meer dan het paneel van 300 watt van Fenix, heb je hiermee een betere warmteopbrengst.

De hoge warmteopbrengst van een Sunpower plafond paneel is sowieso een belangrijk kenmerk. Ligt de normale oppervlakte temperatuur bij infrarood verwarming rond de 95° Celsius, Bij een Sunpower paneel is dit rond de 110° Celsius. Je geniet hierdoor van extra warmte, maar tegen een laag energieverbruik.

Uitvoering van een Sunpower plafond infrarood paneel

Een SunPower plafond paneel is vooral ook geliefd, doordat er voor het oppervlak een speciale poedercoating is gebruikt. Hierdoor is het paneel spatwaterdicht, met een IP44-waarde. Wil jij het plafond paneel in de badkamer monteren? Dan is dit geen enkel probleem. Hiermee is een SunPower paneel de ideale badkamerverwarming en dan maakt het niet uit of je het paneel aan de wand of het plafond monteert. De coating maakt het nog steeds mogelijk om het paneel gemakkelijk af te nemen.

Bediening van een Sunpower plafond infrarood paneel

Het paneel is standaard voorzien van een snoer met een stekker. Je hoeft dus enkel de stekker in het stopcontact te steken en het plafond paneel werkt direct. Natuurlijk is het ook mogelijk om het paneel op een aparte thermostaat aan te sluiten, zodat je de temperatuur beter kunt regelen. Een rechtstreeks montage aan een lichtschakelaar is ook mogelijk. Verder is het paneel geluidloos, onderhoudsvrij en mede door de hogere warmteopbrengst, zeer energiezuinig

Welk soort plafond infrarood paneel kiezen?

Kies je voor een plafond infrarood paneel van Fenix of Sunpower? Natuurlijk zijn jouw smaak en persoonlijke wensen leidend. Belangrijk is dat je ten eerste kiest voor het juiste wattage, afgestemd op het oppervlak van de ruimte. Sunpower biedt in dit geval meer. Je hebt een grotere keuze uit een bepaalde wattage en een Sunpower paneel is van hogere kwaliteit.

De hogere warmteopbrengst, zonder dat je hiervoor extra energie gebruikt, is een groot pluspunt bij Sunpower. Verder kan een SunPower paneel gemakkelijk in een badkamer aan het plafond worden gehangen, dankzij de speciale coating die aan de voorzijde en rondom het paneel is aangebracht. De hogere kwaliteit bij SunPower blijkt ook uit de garantie. Bij Fenix krijg je 5 jaar garantie op het paneel, terwijl je bij SunPower maar liefst 10 jaar garantie krijgt.

Wil je infrarood verwarming?

Wij helpen je maar al te graag bij het vinden van de juiste infrarood verwarming. Bel ons op 0174 352008, stuur een e-mail of start een chat.

Team verwarmwinkel.nl
9.2

Fijne webshop

Artikelen snel geleverd en voldoen volledig aan de verwachtingen Ondanks grote drukte toch ook snel reaktie op vragen. Dat geeft zeker vertrouwen.
- Zuidwolde - 25 september 2022

Goed bedrijf, maak je tegenwoordig niet zo vaak meer mee

Ze nemen de tijd voor je en de levering wordt netjes verzorgd afgeleverd.
- Rotterdam - 23 september 2022

Aanbevelenswaardig !

Prima geregeld !
- Goes - 23 september 2022

zeer goede service

Verkeerde afstandsbediening besteld, hierover gemaild en het was direct opgelost.
- Hofs - 22 september 2022

Goed!

Van bestellen tot betaling goed!
- Zwolle - 22 september 2022

Heel goed.

Snelle levering. Goede communicatie.
- Waalwijk - 21 september 2022

Zeer snelle en nette verzorging van het bestelde

Zeer snelle en nette verzorging van het bestelde
- Terneuzen - 21 september 2022
1135 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10

Voordelen elektrisch verwarmen

Milieuvriendelijk en duurzaam
Geen onderhoud
Lagere verbruikskosten
Veilig
Snelle opwarming
Betere temperatuurregulering
Lange levensduur