ADVIES OP MAAT? STUUR EEN MAIL OF BEL 0174-352008

Wand infrarood paneel

Wand infrarood paneel. Welk infrarood paneel kies je?

Het verwarmen van jouw woning hoeft tegenwoordig niet meer via centrale verwarming. Elektrische verwarming is een goed én goedkoop alternatief. Vroeger lette je wel op om een elektrische kachel aan te zetten, want dit was energieverspillend en duur. Vandaag de dag kun je elektrische verwarming gemakkelijk als hoofdverwarming gebruiken en ook nog met een laag energieverbruik.

infrarood paneel voor aan de wand

Een wand paneel met infrarood verwarming

Infrarood verwarming is een vorm van elektrische verwarming die steeds populairder wordt. Infraroodstraling is te vergelijken met de zonnestralen, alleen zonder de schadelijke uv-straling. Hierdoor is infrarood verwarming zelfs gezonde verwarming. Het ontspant de spieren en gewrichten en dus ideaal voor bijvoorbeeld reumapatiënten. Met infrarood verwarming heb je ook geen last van luchtverplaatsing, zoals met convector verwarming wel het geval is. Daarom is het voor mensen met allergieën verstandig om voor infrarood te kiezen.

Infrarood is directe verwarming. Dit houdt in, dat de straling alle object, mensen en dieren in de ruimte verwarmd. Deze warmte straalt weer uit, zodat de ruimte geleidelijk aan wordt opgewarmd. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een infrarood plafond paneel, maar ook een wand paneel is mogelijk.

Wat is het voordeel van een infrarood wand paneel?

Met de huidige soorten panelen, hoef je niet bang te zijn dat je erg veel ruimte verliest aan de wand. Moderne wandpanelen zijn maar enkele centimeters dik en daarom in vrijwel iedere ruimte te gebruiken. Omdat de wand panelen er strak uitzien, zijn ze een stijlvolle aanwinst voor de ruimte. Een ander voordeel, is het feit dat infrarood wandpanelen zeer geschikt zijn voor plaatselijke verwarming en bijverwarming. Denk aan een werkplek die je tijdelijk wilt opwarmen. Dit gaat met een wand paneel snel en gemakkelijk.

Kies een hoogwaardig wand paneel van een betrouwbaar merk

Je huis degelijk met elektrische verwarming kunnen verwarmen, is erg belangrijk. Je hebt hiervoor een infrarood wand paneel nodig die betrouwbaar is en gemakkelijk te bedienen. Ook duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol, dus let er ook op hoe energiezuinig het paneel is. Twee betrouwbare merken zijn Fenix en Sunpower. Beide merken leveren goede kwaliteit infrarood wand panelen, maar wel met hun eigen kenmerken.

Fenix wand infrarood verwarming

Fenix heeft een infrarood wand paneel uitgebracht, die verkrijgbaar is in een wattage vanaf 200 watt t/m 400 watt. Zowel de binnenzijde als de buitenzijde van het paneel, is voorzien van een thermocrystal afwerking. Hierdoor ontstaat er een hoger stralingsvermogen en heeft de buitenkant van het paneel door het korrelige oppervlak een gespoten uiterlijk. Dit maakt het schoonmaken wat minder gemakkelijk. Wil je een grote ruimte verwarmen en heb je meer wattage nodig? Kies dan een wandpaneel van SunPower.

Het gebruik van een Fenix wand infrarood paneel

Een Fenix wand paneel kan in iedere ruimte in huis worden gemonteerd met de bijgeleverde ophangbeugel. Een Fenix paneel heeft een 1,8 meter snoer, maar in tegenstelling tot een SunPower wandpaneel, zit hier geen stekker aan. Wil je het paneel rechtsstreek op een stopcontact aansluiten, dan moet je eerst een stekker monteren. Wel kan het paneel op een aparte thermostaat, wifi stekker schakelaar of lichtschakelaar worden aangesloten.

Infrarood wand paneel van Sunpower

De infrarood wand panelen van SunPower kunnen aan de wand worden gemonteerd met de bijgeleverde ophangbeugels, maar er zijn ook vloerstandaards te verkrijgen. Hierdoor is het paneel gemakkelijk verplaatsbaar. Een SunPower wand paneel is verkrijgbaar in 350 watt t/m 950 watt. Het paneel van 350 watt is 60×60 centimeter en het paneel van 950 watt heeft een afmeting van 115×75 centimeter. Standaard is het paneel uitgevoerd met een speciale coating, die het paneel spatwaterdicht maakt met een IP44-waarde. Ook in de badkamer is het geen probleem om een infrarood wand paneel van SunPower te monteren.

Een hoge warmteopbrengst met SunPower

Het meest opvallende kenmerk van een infrarood wand paneel van SunPower, is de standaard hogere warmteopbrengst. Bij reguliere infrarood verwarming, bereiken de panelen een maximale temperatuur van 80° C. Dit is bij een SunPower wand paneel 95° C. Hierdoor is de ruimte nog sneller opgewarmd en hoef je de verwarming minder lang aan te zetten. Ondanks een hogere warmteopbrengst, verbruikt het paneel geen extra energie.

Bediening van een SunPower infrarood wand paneel

De bediening van een infrarood wand paneel van SunPower is erg gemakkelijk. Dit is mede te danken aan het snoer mét stekker, zodat het paneel plug & play is. Uiteraard is het ook mogelijk om het paneel aan een lichtschakelaar of een externe thermostaat te verbinden. Verbind je het paneel aan een wifi thermostaat, dan bedien je deze gemakkelijk via de smartphone. Een SunPower wand paneel is TUV en CE gekeurd, zodat je mag vertrouwen op de hoogwaardige kwaliteit.

Voor welk infrarood wand paneel kiezen?

Kies je voor een Fenix of een SunPower infrarood wand paneel? Als de zeer hoge kwaliteit belangrijk is, alsmede een exclusief wandpaneel die niet overal verkrijgbaar is, dan kies je voor SunPower. Natuurlijk is een paneel van Fenix ook goed, maar SunPower biedt veel meer. Dit is onder meer te merken aan de standaard hogere warmteopbrengst. Doordat een SunPower paneel rondom geheel gecoat is, is deze automatisch zeer geschikt voor de badkamer. Waar Fenix 5 jaar garantie biedt, krijg je op een wand paneel van SunPower wel 10 jaar garantie.

Wil je infrarood verwarming?

Wij helpen je maar al te graag bij het vinden van de juiste infrarood verwarming. Bel ons op 0174 352008, stuur een e-mail of start een chat.

Team verwarmwinkel.nl
9.2

Heel goed.

Snelle levering. Goede communicatie.
- Waalwijk - 21 september 2022

Zeer snelle en nette verzorging van het bestelde

Zeer snelle en nette verzorging van het bestelde
- Terneuzen - 21 september 2022

Krijg geen contact meer

Ik heb een bestelling in backorder staan en ik wil nu graag wel eens weten wanneer hij geleverd wordt aangezien de verwachte leverdatum al gepasseerd is. Is krijg geen contact, telefoon wordt niet opgenomen en mail niet beantwoord, al dagen niet. Heb ik me dan toch vergist en is dit een onbetrouwbare webwinkel? Begin me redelijk ongerust te maken aangezien ik daar best een groot bedrag al betaald heb
- Breskens - 20 september 2022

snelle levering

Prima, snelle levering. Voldoende voorraad en keuze.
- rotterdam - 19 september 2022

Prima bedrijf goede voorlichting.

Op alle vragen antwoord gekregen, levering op tijd en een mooi product.
- Wapenveld - 18 september 2022

Netjes afgeleverd

De verwarmingen werden keurig afgeleverd. Vrijdag besteld, dinsdag in huis. Er werd bijzonder snel gereageerd op de vragen via de mail. De telefoon, een aantal maal geprobeerd, werd niet beantwoord helaas. De snelle en volledige reactie op de mail compenseerde dat wel weer.
- Utrecht - 18 september 2022

Prima service

Snelle reactie na vraag via chat op de doordeweekse avond en kundig advies na telefonisch contact
- Rotterdam - 18 september 2022
1135 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10

Voordelen elektrisch verwarmen

Milieuvriendelijk en duurzaam
Geen onderhoud
Lagere verbruikskosten
Veilig
Snelle opwarming
Betere temperatuurregulering
Lange levensduur