ADVIES OP MAAT? STUUR EEN MAIL OF BEL 0174-352008

Verbruik elektrische verwarming getest en gemeten

Verbruik elektrische verwarming getest

Tis Peeters heeft bij ons een paar Adax Neo Basic verwarmingen aangeschaft en over de periode 8 t/m 19 november 2017 het energieverbruik gemeten van een Adax Neo 2000 watt. Het convector verwarmingspaneel hangt in een goed geïsoleerde werkkamer van ongeveer 14 vierkante meter, met twee buitenmuren en 3,5 vierkante meter ramen en deuren met dubbelglas.

Lager verbruik dan verwacht
Het is een normale novembermaand en de gewenste kamertemperatuur is gemiddeld 20 graden. Op basis van de gemeten cijfers komt Tis op een gemiddeld verbruik van 500 watt per uur. Bij de start ’s morgens is dit ongeveer 600 watt en de rest van de dag rond de 400 watt. De radiator brandt ongeveer 15 minuten per uur.

Uitgaande van 22 cent voor een kWh kostprijs, verbruikt de radiator dus gemiddeld 9 tot 10 cent per uur, gemeten over een volle dag.

‘Wij zijn content met de radiatoren, waarmee we ons gasverbruik drastisch kunnen beperken. Daar tegenover staat dat de gasprijs gaat stijgen, dus al met al is het verstandig over te schakelen op stroom. Hopelijk heb je hiermee wat info voor je klanten. Je mag ze altijd naar mij verwijzen.’

Tis Peeters

Adax Neo basic

Overzicht van de metingen

energieverbruik elektrische verwarming

BewarenBewaren