ADVIES OP MAAT? STUUR EEN MAIL OF BEL 0174-352008

Infrarood verwarming 

Infrarood verwarming. Goed voor je lichaam en portemonnee

Steeds meer woningbezitters en bedrijfseigenaren laten infrarood verwarming installeren. Dat komt omdat er nu veel kwalitatief goede en betaalbare kant en klare oplossingen op de markt zijn. Populaire soorten infraroodverwarming zijn wandpanelen, plafondplaten en infrarood heaters voor in de serre. En elk jaar komen er nieuwe interessante oplossingen bij. Het is een perfecte tijd om deze moderne verwarmingsoplossing zelf te gaan gebruiken.

infrarood verwarming glasverwarming

Wat zijn de voordelen van infrarood verwarming?

 • Allereerst is IR-verwarming is bijzonder zuinig: bijna alle energie wordt omgezet in warmte. De verwarming is dus een lange-termijnsinvestering waardoor je stookkosten dalen.
 • Infraroodpanelen gaan lang mee en hebben geen onderhoud nodig.
 • De panelen kunnen bijna overal makkelijk geïnstalleerd worden.
 • Veelzijdig: voor bijna elke ruimte in huis is er een geschikt infraroodsysteem.
 • Ten slotte zijn er geen nadelen zoals droge lucht, zwevend stof of schadelijke stoffen. IR verwarming is compleet geur- en geluidloos.

Is infraroodstraling veilige straling?

Infraroodverwarming werkt met infraroodstraling. Dat is dezelfde soort straling die vanaf de zon op de aarde schijnt, en onze wereld verwarmt. De zon geeft ook nog andere soorten straling af: zichtbaar licht en UV-straling. Infrarood verwarming geeft alleen IR-straling af, die daardoor veilig is en verwarmt objecten.

Infrarood verwarming en gezondheid

Infrarood verwarming is goed voor de gezondheid. Omdat uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat IR-stralen een gunstig effect hebben op het menselijk lichaam. En deze elektrische verwarming heeft niet het nadeel van CV-radiatoren dat stof mee zweeft op de hete luchtstromen. Verhitte stofdeeltjes die door de ruimte gaan zweven en wekken namelijk vaak luchtwegirritatie op. Ook een droge mond, neus en keel in de winter door hete radiatorlucht is iets van het verleden dankzij infraroodverwarming. De straling verlicht bovendien ook pijn aan gewrichten en spieren.

Infraroodverwarming voor lagere stookkosten

“We stoken niet voor de vogeltjes!” krijg je soms te horen, als je de deur open laat staan. Bij veel soorten verwarming stook je eigenlijk wél voor niets. Centrale verwarming verwarmt bijvoorbeeld alle lucht in het vertrek, wat natuurlijk ontzettend veel energie kost. Infrarood verwarming is veel duurzamer: alleen de objecten in de kamer worden verwarmd. De mensen erin, de meubels en de muren. Die objecten blijven veel langer warm dan de vluchtige lucht.

Een duurzame en milieuvriendelijke oplossing

Oudere soorten verwarming zijn vaak inefficiënt: ze verbruiken veel energie en geven relatief weinig warmte af. Dat is ongunstig in een tijd dat de aarde opwarmt en betaalbare, energiezuinige oplossingen belangrijker zijn dan ooit. Infrarood verwarming is daar een dankbare uitzondering op. Maar liefst 95% of meer van de energie wordt omgezet in warmte. Beter voor jouw portemonnee én voor het milieu!

Plaatselijk verwarmen met een wandplaat of plafondpaneel

Het fijnste van infrarood verwarming is dat je precies kan bepalen welke plaatsen je (extra) warm wilt houden – in tegenstelling tot centrale verwarming of kachels. Een goed voorbeeld zijn infrarood wandpanelen en plafondplaten, waarmee je alleen de plek verwarmt waar jij de dag doorbrengt. Je zitplek of je werkplek dus: het bureau, je luie stoel of de zithoek. Je hoeft dus geen geld te besteden aan het warmstoken van je hele woning.

Twee soorten infraroodverwarming met unieke toepassingen

IR-verwarming werkt dus met warmtestraling. De golflengte van de warmtestraling zorgt voor verschillende effecten. Daardoor is infrarood verwarming geschikt voor veel verschillende toepassingen in en rond het huis. De soorten verwarmers die op de markt zijn kunnen we grofweg in twee groepen verdelen. Daarbij gebruiken we de golflengte van de IR-straling als maatstaf.

1. Verwarming met korte golf infraroodstraling

Korte golf IR-straling is intens en verwarmt dus erg goed. Daarom worden apparaten met korte golfstraling vooral gebruikt voor buitentoepassingen. Je kunt deze straling ook waarnemen als een fel rood-oranje licht.

2. Verwarming met lange golf infraroodstraling

De meeste verwarmingsoplossingen in deze webwinkel gebruiken lange golf infraroodstraling. Ze geven een minder felle straling af, die niet diep doordringt in de huid en compleet veilig is. Deze straling voelt op onze huid erg prettig aan, en je kan er uren achter elkaar van genieten.

Infrarood verwarmingen met lange golfstraling, zoals wandpanelen en plafondplaten, zijn voor heel veel toepassingen geschikt. Ze kunnen worden geïnstalleerd in woonkamers, badkamers, werkruimtes, keukens en slaapkamers. Deze panelen zijn ook een ideale oplossing om kantoorruimtes en winkels te verwarmen. Goed om te weten: de plafondplaten van 60 x 60 cm en 60 x 120 cm passen precies in een standaard systeemplafond.

In welke ruimtes en plekken kan je IR-verwarming gebruiken?

Welke verwarmingselementen en apparatuur kan je kopen? Het aanbod is groter dan ooit. Voor bijna elke toepassing in het huis of het bedrijfspand is er een kant- en klare oplossing. Wandpanelen en plafondplaten zijn de populairste soorten IR-verwarming – maar het aanbod is nog groter!

– Woonkamer en werkkamer verwarming – de meest gebruikte kamers van het huis worden uitstekend verwarmd door een infraood paneel. Kies voor een neutraal uiterlijk of designpanelen en geniet van een comfortabele woonomgeving. Monteer een plaat naast of boven jouw zit- of werkplek, en je hebt het nooit meer koud.

Slaapkamer verwarming – met een infrarood wand- of plafondpaneel in je slaapkamer heb je het nooit meer koud in de winter. Deze apparatuur is in verschillende formaten en in verschillende vermogens leverbaar. Combineer deze elementen met een thermostaat, en je kan de temperatuur makkelijk instellen.

Badkamer verwarming – een badkamer moet heerlijk warm zijn, en met badkamer infraroodpanelen en spiegelpanelen kan je dat eenvoudig bereiken. Een spiegelpaneel is een IR-verwarmingspaneel dat handig is weggewerkt door een plaat spiegelglas op te bevestigen – twee functies in één dus.

– Serre – ook in de lente en de herfst genieten van het buitenleven? Dat doe je met een hoge-temperatuur verwarming in je serre. De heaters in deze webwinkel maken uitsluitend gebruik van lange golfstraling. Ze zijn daardoor compleet veilig en geven geen zichtbaar licht. Deze infrarood heaters bereiken hogere temperaturen dan lage-temperatuur IR-panelen, en verwarmen binnen enkele minuten op volle kracht. Met zo’n heater creëer je in je serre een comfortabel warme plek, met een laag energieverbruik.

Wat kost infraroodverwarming?

Door nieuwe productietechnieken is het veel goedkoper dan vroeger om deze zuinige, revolutionaire verwarming thuis te gebruiken. De prijzen van de infraroodpanelen en andere elementen hangen af van de temperatuur die je wilt bereiken, en de oppervlakte die er verwarmd moet worden. Zo kan je kiezen voor één of meer exemplaren van een bepaald IR-element. Er is altijd een oplossing die bij jouw behoeften aansluit.

Elk jaar komen er weer nieuwere elementen beschikbaar, en de kwaliteit ervan stijgt constant. Kies altijd voor een infrarood verwarming van producenten binnen de EU – die hebben een gegarandeerd hoge kwaliteit en dito rendement.

Wil je infrarood verwarming?

Wij helpen je maar al te graag bij het vinden van de juiste infrarood verwarming. Bel ons op 0174 352008, stuur een e-mail of start een chat.

Team verwarmwinkel.nl

Voordelen elektrisch verwarmen

 • Milieuvriendelijk en duurzaam
 • Geen onderhoud
 • Lagere verbruikskosten
 • Veilig
 • Snelle opwarming
 • Betere temperatuurregulering
 • Lange levensduur